maanantai 28. huhtikuuta 2008

Niin se viikonloppu

taas mennä vilahti, aivan liian sukkelaan. Siunattu vappu! Juhlana ei nyt minulle ehkä ihan kaikista tärkein - mutta vapaapäivä keskellä viikkoa ei ole ollenkaan pahitteeksi. Vappua me juhlistetaan kotosalla ja ihan perinteisesti simojen, serpentiinejen, sun muitten kera. Kun sitä käyttää aika paljon aikaa olemalla töissä, olen huomannut että sitä viihtyy kotona. Ei vaan tee mieli lähteä niin paljon - vai onkohan se merkki siitä että olen tulossa vanhaksi??Meillä on varmasti jo neljäs simasatsi kellarissa käymässä, juotiin simaa nimittäin jo pääsiäisenä! Se on aina ollut meidän lasten suosikkijuomaa, menekki on taattu vaikka minä yritän sitä vähän hillitä...Keskimmäinen suunnittelee vappujuhlia kavereilleen rantasaunalla, siitä vielä keskustellaan. Kun GHFHJJJJKVDFFGHJ!!!!! -sanonpa vaan että murkkuikäisten vanhempana oleminen on aika vaativaa...ja viimeaikoina meidän kärsivällisyyttä on koeteltu ehkä tavanomaista enemmän.



Kauniista kevätsäästä nautittiin ulkosalla. Pihamaalla myllättiin oikein kunnolla, kaadettiin liian suureksi ja resuisen näköiseksi mennyt jalokuusi ja istutettiin tilalle tammi, joka on ollut väliaikaisistutuksessa muualla. Tämä väliaikaisuus venähti vain vähän turhan pitkäksi ja taimella olikin mittaa jo reilun metrin verran, saa nähdä miten juurtuu. Portin pielestä kaivettiin ylös myös neljä syreenipensasta, jotka ovat kituuttaen kasvaneet koivun juurella. Jospa ne siitä vielä innostuisivat kun pääsivät paremmille kasvupaikoille. Portin pieleen kaavailin siperianhernepensasta, yksi taimi löytyy jo entuudestaan ja se taas viihtyy oikeinkin hyvin. Sen verran olen edennyt näissä minun kasvitieteellisissä tutkimuksissani, että olen todennut että kitukavuisista ei kyllä ole iloa, ne tuskin näyttävät YHTÄÄN paremmilta viidenkaan vuoden päästä (jos vielä ovat elossa). Käydessäni viime viikolla hakemassa orvokkeja, en voinut olla hypistelemättä samalla kaikenmoisia ihania taimia -jotakin uutta olisi kyllä kiva saada. Sunnutaina orvokit pääsivät arvoiseensa astiaan - vanhaan emalivatiin!



Tuolinmaalamisprojektini eteni hiomisasteelle, seuraavaksi saan kaivaa pensselit esiin. Josko sitten vappuna...Ja sainhan minä uuden ripustuskoukun kylppäriin. Nyt entiseltä työkaverilta joululahjaksi saama pyyheliinapupu pääsi vihdoin arvoisellensa paikalle. Kiitoksia Kirsti! Kuvan otin toisesta kohtaa kylpyhuonetta - vaalkea pupu vaaleaa seinää vasten näytti niin värittömältä. Taustalla vähän ylellisyyttä kylpyhuoneesta - seinät vaaleanpunaista marmoria. (saatiin ylimääräiseksi jäänyt erä sopuhintaan sukulaiseltani...)

Aurinkoisen ihanaa alkavaa viikkoa kaikille!
Toivottelee Anne

10 kommenttia:

jaana kirjoitti...

Voih! Miten ihanalta voikaan näyttää vadillinen orvokkeja :)

Meillä alkaa myös pansaiden siirtely parempiin kasvupaikkoihin. Vaikka nykyiset kasvualustat näyttävät ihan hyviltä, niissä ei vain mikään jaksa kasvaa :(

Hanna kirjoitti...

Minä olen aivan höpsähtänyt juuri noihin vihreäreunaisiin kellertäviin emaliastioihin! Ne ovat jotenkin yksinkertaisen kauniita ja rauhoittavia katsella =)
Nätti asetelma!

Hanni kirjoitti...

Ihanaa tosiaan, kun on lyhyt viikko ja saa kuopsutella vappuna rauhassa pihalla, jos sää suosii...
Meillä eletään välillä ns. pikkumurkun , 6v., kanssa kauhun hetkiä -sitä uhman määrää! Ja huutoa! Ja raivoa! Tulta ja tappuraa riittää, oikein pelottaa, kuinka sitten oikeassa murrosiässä pärjätään ;)
Blogissani on sinulle pieni muistaminen, jos sellaisen tahdot...

Anne/ Huvilaunelmaa kirjoitti...

Kiitos vierailuista;
Jaana; Orvokit on minusta niin kauniita! Meidän yläpihan kasvualusta ei edes näyttänyt hyvältä... 15 cm multaa ja sitten puhdasta hiekkaa. Pitäisi varmasti istuttaa kaktuksia!=)
Maatiaiselämää; Kun kävin viimeksi kirppiksellä mukaani tarttui kaksi ihanaa vatia, tämä pieni ja toinen jättisuuri. Kesäkukkia istutan isompaan, tosi ihania!=)
Hanni; Kyllä sitä vain saa aina välillä harmaita hiuksia noitten lapsukaisten kanssa. Mutta normaalia kehitystähän tuo kaikki tietysti on, vanhemmista irtaantumista ja omien siipien kokeilua. Toivoisi vaan etteivät tyhmyyksiä tekisi... Kiitoksia kovasti tunnuksista, otan riemumielin vastaan!=)

taburetti kirjoitti...

Poikkesi blogissasi ja luin vasta nyt tuon sohvan tarinan .... ihanaa!!! Siinähän kävi vallan paremmin kuin hyvin, tytär sai ihanne sohvansa ja te saitte pitää vanhat ihanat.....

Oikein hauskaa vappua myös sinulle!!!
-Jaana-

taburetti kirjoitti...

siis voi anteeksi!!!!
Minä ja pääni väärä kommentti sinun blogiisi tulin vierailulle ja piti iastella orvokeitasi emali astiassa ja toivottaa Hauskaa vappua!!!!
Anteeksi sekaannus!!!
-Jaana-

Mimmimamma kirjoitti...

Oletko jo maalauspuuhissa?:)
Ei taida moni vielä tähän aikaan vappuna hereillä ollakaan,mutta meillä nuo lapset herää aina vaan aikasemmin valon lisääntyessä.Aika tuskasta oli tänäkin aamuna herääminen.
Mutta nyt päivä jo hyvin käynnissä.:)
Hyvää vappua ja maalaussäitä sinne saaristoon!:)

H ennA kirjoitti...

Hei!
Kiva blogi. Ihana kukka asetelma!

Hauskaa Vappua!

Lissu kirjoitti...

Orvokit ovat suloisia, täytyykin ostaa niitä leikkimökin kuistille.
hyvää vappua!

terhipäivikki kirjoitti...

Löysinpähän taas mukavan uuden blogin, jota voi seurata. Ihana pyyheliinapupu ja kiva idea. Laitetaanko mekko pesuun ja uusi päälle?