torstai 7. elokuuta 2008

Kotona taas...


Muutama päivä taas jo kotimaisemissa... Pieni reissumme oli omiaan katkaisemaan arkisen kiireen ja touhun. Lämpöisiä ja viileitä altaita, poreita...(meidän nuoriso tosin taisi viihtyä parhaiten liukumäissä), ihania herkkuja notkuva buffeepöytä - jonka kruunasi pari lasillista erinomaista valkoviiniä. Härveleitä ja kieputusta (minulle tulee aika helposti huono olo...), niihin laitteisiin joihin pojat suunnistivat en menisi mistään hinnasta!! Delfiinien taidokas esitys, herttaiset kotieläimet... vähän liiankin nopeasti oli jo maanantai-ilta!



Kotimatkalla kävimme katsastamassa Ideaparkin, kun nyt kerran lähistöllä liikuttiin. Kovin suurta vaikutusta tämä ostosparatiisi ei minuun tehnyt, mielummin teen ostosretkiä vanhojen kujien varrella sijaitseviin pikkuruisiin puoteihin. Minun kesäkaupunkejani ovat opiskelukaupunkini Porvoo ja Naantali (sääli etteivät lapset ole enää Muumimaailma-iässä...). Muutama ihanainen sisustusliike Ideaparkissa tuli katsastettua, matkaan ei tarttunut muuta kun pino vanhanajan postikortteja (0.50 € /kpl !). Muuten keskityttiin lähinnä kurnivien vatsojemme täyttämiseen ja koulutarvikkeiden hankkimiseen.



Eilen saatiin aikaiseksi myös jo kauan kaavailemamme ostosretki Ikeaan. Päämääränä oli hakea niitä tietynlaisia nuppeja ja vetimiä, joita oli muutama liian vähän huonekaluprojektejani ajatellen. Meinasin jo kauhistua nähdessäni tyhjyyttään ammottavan hyllyn (vaikka olin tarkistanut saatavuuden netistä), onneksi niitä oikeanlaisia löytyikin sitten lisää toisesta paikasta...Ikeasta ei varmastikaan koskaan pääse ulos ilman että huomaa ostaneensa myös sellasta jota ei etukäteen ollenkaan tiennyt tarvinneensa....eniten ihastuin puulokerikkoon, jossa on kahvalliset lasiastiat sokerille, jauhoille... eli yksi tuunausprojekti taas lisää listalla. Mallailin sitä heti kotiin tullessani keittiön työtasolle ja tiesin oitis myös mihin sijoitan lauantaiset kirpparilöytöni pari vanhaa pientä lasikupua...Ja kun kerran Helsingissä käytiin piti tietenkin kiertää muutaman tukunkin kautta!



Koulun alkamista varten pitää jo valmistautua. Tänään haettiin iso pino lukiokirjoja kirjakaupasta ( suuri oli myöskin lasku...). Päätettiin kuitenkin hankkia uusia kirjoja, koska kahden vuoden päästä myös keskimmäisemme tarvitsee (toivon mukaan) näitä samoja. Pienistä painosmääristä johtuen ruotsinkieliset oppikirjat ovat kalliimpia, tosin uusia kirjoja ei ilmesty yhtä usein.


Ida on viime päivinä harjoitellut perämoottorilla ajamista. Takana ovat ensimmäiset reissut yksin veneellä mummolaan sekä mantereelle postia hakemaan. Toiveenamme on että Ida pystyisi hyvällä säällä tulemaan itsekseen koulusta kotiinpäin, kun kolmasluokkalaiselle ei ole enää iltapäiväkerhoakaan tarjolla. Hyvin sujuu jo ajohommat,huolellisempi ja maltillisempi näissä hommissa kun veljensä...

Uusia kuvia en ole saanut aikaiseksi, mutta ajattelin ilahduttaa teitä kuvasadolla kesäillan retkeltämme idylliseen Kaunissaaren kalastajakylään.

Hyvää viikonloppua toivotellen Anne

11 kommenttia:

*Katinkainen* kirjoitti...

Heipsansaa!!!
Ideaparkissa minäkin kävin viime kesänä ja tulin siihen tulokseen,ettei tarvitse heti miten sinne uudemman kerran kiirehtiä!!!

Pikkupuodit on kaikista mukavempia!!!
Harmi vaan,jos suuret ostoskeskukset jyräävät ne alleen..=O(
Miten monta herttaista kyläkauppaakin on joutunut lopettamaan juuri sen tähden...
Ja ne pienet kyläkoulut...=O(
No,eihän minun pitänyt ruveta tässä vetistelemään....
Vaan toivottaa sinulle lokoisia loppukesän hetkiä ja onnellisia päiviä,kun syksy luoksemme kiirehtää!!!!!=O)

Marja Kristiina kirjoitti...

Kivoja kuulumisia, oikein hyvältä ja mukavalta kuulosti, tuli itsellekin hyvä mieli!

Sydämestäni toivon onnea matkaan sekä veneilijälle että lukiolaiselle! Varsinkin jälkimmäisen koulutielle rutkasti vastuunottoa ja itsenäisyyttä, rohkeaa mieltä ja myös paljon hauskanpitoa ystävien kanssa.

Ihanaa viikonloppua teidän poppoolle!

Hanneloore kirjoitti...

Hei Anne.
Ideaparkissa on mielestäni kaksi kivaa sisustusmyymälää mutta siihen se sitten jääkin..
Minulla on huomenna tiedossa ikean matka ja täytyykin katsahtaa se lokerikko:))
Tekstiilit ovat myös ihan kivoja.
Mukavaa viikonloppua!

Hanna

mimosamamma kirjoitti...

Hei Anne!
Kauniita kuvia ja kesäisiä tunnelmia ihanasta Kaunissaaresta!
Ideaparkissa en ole koskaan käynyt, Ikeassa on tullut pyörähdettyä muutama kerta "tilpehööriostoksilla":)
Pienet liikkeet, ihan minkä alan tahansa, ovat kyllä mieluisimpia:)
Juuri kotiuduttiin ja ajatukseni viipyilevät vieläkin suloisen puotisi lumoissa:) Mitä kaikkea kivaa jäikään vielä ostamatta:)
P.S Huomasit varmaan että tämä rouva on yhtä suulas niin livenä kuin netissäkin:)
Nähdään taas kun ostohimo iskee, t. Marja

Anne/ Huvilaunelmaa kirjoitti...

Moikka teille!
katinkainen; kovasti odotin paikallisen ostoskeskuksen avajaisia. Ajatella kaikki vaatekaupat kulman taakse! =0
Vaan kuinkas kävikään, harvemmin on tullut käytyä...
Syyskesän iloa sinullekin!

Marja Kristiina; onnea matkaan myös eskarilaisenne alkavalle koulutaipaleelle. Ja mukavia syyskesän päiviä teille kaikille!!

Hanna; juu - astuessani toiseen niihin Ideaparkin liikkeeseen esikoinen kommentoi että täällä meidän äidillä menee sitten ikuisuus - myyjää tuntui vähän huvittavan...
Kivaa ostosretkeä ja hyviä löytöjä toivottelee Anne

Anne/ Huvilaunelmaa kirjoitti...

Heissan Marja!
Mukavaa huomata että sitä pikkuhiljaa tutustuu Blogistanian ystäviin ihan oikeastikin! =)
Ja kiva kuulla että pidit puodistani!!
Kuulumisiin Anne :)

Elsa kirjoitti...

Kauniita kuvia! Ja kiva kun olet takaisin... Sinulle on blogissani Kultainen kortti -tunnustus.

Terkuin, Elsa

Sateenkaarentaa Riikka kirjoitti...

rauhallisen seesteisiä kuvat ihan pysähtyi katselemaan ja sinulla on kyllä uskomattoman reipas tyttö
sateesta
Ilona

PiaMaria kirjoitti...

Hei! Ihania kuvia....erityisesti tuo viimeisin vei sydämmeni! IHANA!

haleja Pia

Galleri MochB kirjoitti...

Vackra bilder!! Skolstart sker här i huset också på tisdag med en fröken i första klass och en i förskolan. Så det är lite spännande...:O) Ha en skön helg!

Anne kirjoitti...

Kivalta kuulosti retkenne!! Samaa mieltä olen myös tuosta, että parhaimmat löydöt ja ystävällisin palvelu on niissä pienissä suloisissa putiikeissa =)
Minäkin sinulle kultaisen kortin ojennan, vaikka huomasinkin nyt että sellaisen jo sait =)

mukavaa viikonloppua,

t. anne