keskiviikko 4. kesäkuuta 2008

Kesäkuulumisia

Kiitoksia kaikille sivuillani vierailleille. Kiitoksia myös kivoista kommenteista, niitä on aina yhtä mukava lukea!=) Vähän harvemmaksi tuntuu jäävän blogini päivitykset minunkin osaltani näin kesäaikaan. Tietsikan ääressä ei vaan malta viettää niin paljon aikaa kun kesä on kauneimmillaan. Koitan toki säännöllisesti vähän kuulumisia laittaa, ja muidenkin luona vieraisilla käydä! Nyt on aika nauttia kesästä, ladata akut täyteen hyvää mieltä ja auringonpaistetta ( kai sitäkin on vielä luvassa...?) !! Sitä teille kaikille toivotan!=)


Koulut on nyt saatu päätökseen kunnialla ja lapset ovat jo tovin saaneet nauttia ihanan joutilaista kesälomapäivistä. Kiireettömistä aamuista (ei hoppua yhdellekään bussille! ), ystävien kanssa vietetystä ajasta, auringonpaisteesta ja raikkaista merituulista. Minun visio tietsikoitten eteen liimautuneista nuorista miehistä ei onneksi ole toteutunutkaan. Keskimmäinen on jopa kahtena päivänä ajanut pyörällä kavereitten luo Kotkaan (tekee yhteensä lähemmäs 35 kilsaa! ).



Kesäloman alkamista juhlistettiin kasaamalla uima-allas ja kaasugrilli. Kärsimättömästi nuorimmainen on odottanut veden lämpenemistä, yli 6000 litraa kylmää kaivovettä kun ei lämpene ihan hetkessä. Päivä päivältä on voinut tehdä aina pikkaisen pidemmän pyrähdyksen. Kovin kauniiksi allasta ei kyllä voi sanoa - mutta siitä koituva ilo varmasti kompensoi tätä "kauneushaittaa".


Meilläkin on nyt sitten siirrytty kaasugrilliaikaan. Olemme olleet ihan vailla grilliä, vanhan matkatessa keväällä kaatiskuormaan. Minä olin alkujaan kaasugrilliä vastaan, kun olisin tahtonut sellaisen vanhoista tiilistä muuratun puugrillin. Aika kun ei vaan riitä kaikkien suunnitelmien toteuttamiseen. Tosi käteväksi on kyllä uusi grilli osoittautunut - tänä kesänä pitää perehtyä grillauksen saloihin vähän perusteellisemmin. Ja varmasti (?) saan sen fiilistelygrillin sitten joskus myöhemmin.


Nyt on sitten rantasauna siivottu kesäkuntoon. Miten ihmeessä se aina rupeaakin täyttymään kaikenmoisilla ylimääräisillä tavaroilla silloin kun sitä harvemmin käytetään? Lapsetkin jo kyselivät että pidänkö nykyään kaupan varastoa saunalla... Kaikki ylimääräinen on nyt raijattu muualle, on kuurattu ja tomutettu. Ihana tunne kun saa siistiä ja puhdasta aikaiseksi...ainakin vähäksi aikaa! Mielellään lapset yöpyvätkin saunalla, etenkin silloin kun tulee kavereita yökylään.




Kasvihuone purettiin myös pois. Jos olisikin ollut sellainen kaunis lasinen unelmahuone, mutta meidän oli ikivanha muovi/lautarumilus. Kasvihuoneen pitäminen on aika sitovaa, ovia kun pitää aina muistaa aukaista ja sulkea, ja jos ei koko ajan muista olla kastelemassa niin jo ovat taimi raukat ihan henkihieverissä. Niin että nyt on sitten yksi pakkovelvollisuus vähemmän.


Tänään olen vihdoinkin saanut jotakin konkreetisempaakin aikaiseksi. Töistä kotiin tullessani kaikki lomalaiseni (miehenikin pitää lomaa tämän viikon) olivat tipotiessään. Minä käytin heti tilaisuutta hyväkseni ja kaivoin esiin hiomakoneet. Työn alle pääsivät pirttikaluston penkki joka pääsee nukkekodin jalustaksi, vanha puukaukalo ja vanhat puutikkaat (huutokauppalöytöni 1 eurolla!). Kaikki muuttuvat pikkuhiljaa valkoisiksi, kuten myös aika moni muukin huonekalu meidän huushollissamme. Olemmekin suunnitelleet maalaavamme huonekalut ruiskulla, kun niitä on niin monta.




Mukavaa loppuviikkoa, ja pitäkäähän huolta itsestänne ja läheisistänne. T. Anne=)

7 kommenttia:

Mimmimamma kirjoitti...

Ihania kuvia ja kesäkuulumisia.:) Ja ymmärtäähän sen,että netissä istuminen jää vähemmälle kesällä.
Paitsi,että minä se täällä vaan taas kökötän. Meillä tulee aivan järjettömästi,eikä ulos tee mieli mennä. Yölläkin sain valvoa kuunnellen tuulen voimasta "jyrähteleviä" seiniä. Asutaan hirmu tuulisella paikalla.
Mutta voimia viikkoon ja iloa arkeen sulle!=)

Anne/ Huvilaunelmaa kirjoitti...

Kiitokset Mimmimamma!=) Kova on tuuli ollut täälläkin viime päivinä, ja merenrannalla etenkin. Onneksi asumme syrjäisemmässä poukamassa, johon tuuli harvemmin oikein pahasti ottaa. Tänään näkee onneksi jo auringonkin. =) Touhukkaan ihanaa viikkoa sullekin!!=)

Hanni kirjoitti...

Heipppa Anne,

Oli ihania kuvia, ja rantasauna varsinkin! Mikäs sen ihanampaa kuin kunnon puukiuas ja pehmeät löylyt...
Mukavaa kesää sinne ihanaan idylliin :)

Anne/ Huvilaunelmaa kirjoitti...

Heissan Hanni! Minäkin olen pikkuhiljaa oppinut saunaihmiseksi, saunomisen jälkeen on autuaallisen ihana olo...Entisenä kaupunkilaisena valitsin aikasemmin ennemmin rentouttavan kylvyn, mutta nykyään kylpyamme on melkeimpä meidän nuorison käytössä.Mukavaa loppuviikkoa teillepäin!

Krisse kirjoitti...

Hei!
Kivoja kuvia taas blogissasi. Rantasauna on unelma minulle. Jospa joskus saisin sellaisen.
Meillä Vaaralasa vanha iso sauna edelleen ja en halua sitä uudenaikaistaa. Sielläkin saa ihanat kosteat löylyt.
Hyvää viikonloppua! T.Krisse

Mari kirjoitti...

Voi mitä ihania kuvia... Tuo sauna on aivan mahtavan kaunis! Meillä pitäisi pihasaunalle tehdä jotain remontin tynkää tässä kesän mittaan;)

Mukavaa viikonloppua Anne!

Mari

Hanna kirjoitti...

Todella hyvä löytö nuo tikapuut!
Meilläkin on vanha pihasauna käytössä ympärivuotisesti, talvella harvemmin, mutta kesällä lähes päivittäin.
Aivan ihanat ikkunat tuossa teidän saunassa, kuvaa kun katsoo, niin meriveden tuoksun alkaa aistia jo tänne ruudunkin taakse... nimim. merenrannalta sisämaahan muuttanut, suolantuoksua kaipaamaan jäänyt ;)