lauantai 28. kesäkuuta 2008

Huh mylläkkää...

Taitavasti olen onnistunut ainakin sekasorron aikaansaamisessa... Kotimme on täyttynyt juuri maalauksesta tulleista huonekaluista ja niistä jotka odottavat käsittelyään nyt viikonloppuna ( + satsi jota ei ole vielä aloitettukaan työstää...). Useampi ilta on vierähtänyt hiomakoneiden ja hiekkapapereiden kanssa seurustellessa - valkean maalin vuoro on tänään. Itsekseni mietin että olisihan tämän hieman toisinkin voinut tehdä, maalata yksi huonekalu kerralla - eikä edetä tälleen haluan heti kaikki huonekalut valkoisiksi tyyliin. Mutta sitten tätä epäjärjestystä pitäisi sietää ikuisuus...Ja olenhan sentään aika vähään tyytyväinen kun mulle kelpaa kaikki vanhat kalusteet vähän tuunattuna (?!) - joku muu olisi tässä tilanteessa varmasti suunnistanut ensitöikseen huonekaluliikkeisiin. Enää en ymmärrä muinaista viehtymystäni mäntykalusteisiin. Remonttiaikoina suunnittelimme jopa mäntypuisia keittiökaapistoja - kaikeksi onneksi ne vaihtuivat kustannussyystä valkoisiksi ( huh - olisipa nyt tosi paljon maalattavaa, hih). Pojilta kuulinkin jo pikkasen kritiikkiä siitä että miksi vain valkoista... maalaisit nyt vaikka jotakin siniseksi!



Tänä viikonloppuna meillä tarjoillaan mahdollisimman vaivatonta ruokaa (= miesväki grillaa...). Ja neidille on kutsuttu ystävä yökylään, varmistaaksemme sen että seuraa ja leikkikaveri on saatavilla. Mitään sen tylsempäähän ei voi ajatellakaan kun maalaavat vanhemmat...

Löytöjä onnistuin eilen tekemään ihan omasta komerosta!! Olen viime viikot pähkäillyt nuppeja ja vetimiä. Hankkimatta ovat jääneet koska en ole onnistunut löytämään juuri sellaisia posliininuppeja kun haluaisin. Ja kun tarvitsen niitä lähemmäs 40 niin ei huvittaisi ostaa älyttömän kalliitakaan... Kerrankin jahkaileminen kannatti, koska löysin kotoa laatikollisen nuppeja ja vetimiä (32 kpl!) jotka olin täysin unohtanut. Ei posliinia, vaan takorautaa ja samaa sarjaa joita meiltä löytyy monenkin kaapin ovesta ennestään. Mies kertoi koko ajan ne muistaneensa mutta kuvitteli ettei ne mulle kelpaa (Ikea-kamaa) kun olen höyrynnyt niistä posliininupeista... Mutta ilman muuta otan nuo käyttöön kun ne kerran meille on jo hankittukin!



Toisen löydön tein aamulla ihan sattumalta töihin mennessäni. Kotkan torilla on vastikään aloitettu jokalauantainen kirpputori. Ensimmäisellä kertaa ei ollut kun muutama myyjä, nyt toisella kertaa oli useampi. Ja kuinka ollakaan ajattelin että kipasempas äkkiä sen kautta vilkaisemassa - ja löysin Arabian kesäkukka-sarjan syviä lautasia! Minulla löytyy ennestään isoäidin vanhoja tarjoiluastioita, pikkuhiljaa olen ajatellut kerätä näitä ihania astioita enemmänkin! Kaksi syvää lautasta on jo hyvä alku...





Oikein ihanaista viikonloppua kaikille! Anne



7 kommenttia:

Lina kirjoitti...

Hienoja kuvia! En ole vähään aikaan päässyt tänne vierailulle, mutta nyt oli kiva pistäytyä ajan kanssa. Meidän netti-liittymä kotona on valitettavan hidas (tosin on hienoa, että sellaisen ylipäätänsä saa "kaukaiseen" saareen).
Aurinkoista kesää toivottaen,
Päivi

Vaapukkamehu kirjoitti...

Arabian Kesäkukat ovat hurmaavia. Ja meilläkin valkoiseksi maalaus on arvossa arvaamattomassa. Yksi klaffilipasto sentään jätetään siniseksi, kun se sävy on niin kiva. Uudet vetimet siihen on saatava (jopa pojan omastakin mielestä).
Meillä vain keskimmäinen poika haluaisi kaikesta vaaleanpunaista, koska se sattuu olemaan hänen lempivärinsä. Ehkäpä sitä on johonkin laitettava..
Odotan innolla kuvia valmiista huonekaluistasi!

Anne/ Huvilaunelmaa kirjoitti...

Päivi; Niin, kaikki nykyajan mukavuudet ei aina ole ihan itsestäänselvyyksiä kun asuu saaristossa. Kiva että netti taas toimii (vaikka vähän hitaamminkin...).

Aurinkoa ja raikkaita merituulia teille!


Vaapukkamehu; Ihan, ihan kaikkea en ole valkoiseksi maalannut, eilen maalasin jotain tytön huoneen pieniä juttuja ihan hennolla vaaleanpunaisella, ja saman värin sai yllensä keittiörappuset... Myös meidän keskimmäinen = poika pitää vaaleanpunaisesta. Muistan kun olisi ehdottomasti halunnut vaaleanpunaiset kengät, mutta arvaa löytyikö mistään sellaisia numeroa 46?!...

Kuvia on tulossa...varmasti jotain jo pikapuolin!

Mitä parhainta alkavaa viikoa sinulle! =)

Galleri MochB kirjoitti...

Tack för titten inne hos mej! Känner igen det där med målarprojekt... några påbörjade, några på hälft, och några som verkligen borde bli färdiga...:O) Tallrikarna är jättefina! Min mormor hade också en liknande servis som jag har några delar av. Ha en härlig vecka! Kram Mia

Krisse kirjoitti...

Hei Anne! Ja mukavaa alkanutta viikoa. Kävinpäs minäkin kirpparilla torilla ja näin nuo ihanat lautaset. Kiva kun ne löysivät kodin luotasi.
Ja maalaus urakka on meilläkin menossa. Huh, huh

Marja Kristiina kirjoitti...

Lämmin kiitos, Anne!

Huh, kuulostaa melkoiselta savotalta teillä mutta olen ihan varma että lopussa seisoo iso kiitos. Ei minustakaan olisi hiljaa hivuttajaksi, kertarysäyksellä vaan :-)

Ihana Kesäkukkalöytö, minullakin on noita astioita. Tosin aika huonokuntoisia ja ne olivat siksi edullisia; Arabian vanhojen astioiden arvohan riippuu siitä kuinka virhettömiä ne ovat. Minä en tätä käsitä, koska minusta vanha saa olla vanhan näköistä, sehän vaan lisää charmia!


Mukavaa viikkoa!

maano kirjoitti...

kivoja kirppari löytöjä .. minut nuo kirppari löydöt tekee 100 kertaa iloisemmax ku se et haen haluamani suoraan kaupasta .. siin on ostamisen lisäx se löytämisen riemu :)