maanantai 23. kesäkuuta 2008

Keskikesän juhlaa

Tänään olen palaillut takaisin arkeen nopeasti kuluneen ihanan lomaviikon jälkeen. Vaivaa on pitänyt nähdä saadakseen itsensä taas jotakuinkin edustuskelpoisen näköiseksi... Ihan niin rankasti en sentään juhannusta juhlinut ole... vaan sitä vastoin maalannut huonekaluja ja myllännyt puutarhassa. Käteni olivat illalla ihan kertakaikkiaan hurjan näköiset!




Juhannusta vietettiin kotona saaressa perheen ja muutaman lähisukulaisen voimin. Aattoiltana tunnelmoitiin kynttilänvalossa sateen ropistessa peltikattoa vasten ja nautiskeltiin ihanista herkuista. Grilliherkkuja, useammanlaista kalaa, salaatteja, uusia perunoita...nam! Pihalle virittelin kaikki mahdolliset lyhdyt...kaunista! Kokkoa ei poltettu meillä eikä naapureissakaan. Kaatosade kun ei houkutellut ketään ulos, eikä niitä olisi tainnut saada syttymäänkään. Myös perinteeksi muodostunut veneretki ihanan idylliseen Kaunissaareen (suosittu veneilykohde vanhoine kalastajakylineen) jäi tekemättä. Asia pitää kyllä korjata lähiaikoina.





Pensseleihin tartuin useampaankin otteeseen. Vanhat keinot olivat nimittäin tehokkaampia kun pussillinen uusia. Ruiskumaalaaminen ei nimittäin onnistunut kuvitelmiemme mukaan (johtui ilmeisesti liiallisesta ilmankosteudesta). Valkaisukäsittelyn ovat nyt kokeneet kaksi lipastoa, kirjoituspöytä, seinävitriini ja monenlaiset pienemmät jutut. Ihan kivasti saatiin tämä hartaasti suunnittelemani maalausprojekti käyntiin, useampi suuri kaluste odottaa vielä pääsyään käsiteltäväksi lähiviikkojen aikana. Kuvia on luvassa pikkuhiljaa kunhan saadaan koti taas jonkinlaiseen järjestykseen.


Kirppareillakin lomaviikolla pyörähdin. Ihmettelen vain missä ne kaikki huikeat löydöt ovat silloin kun minä suunnistan paikalle? Vai enkö osaa erottaa aarteita kaiken tavarapaljouden seasta? Herkullisen värisen (kerma, vaaleanvihreä) emalikattilan löysin kukalle suojaruukuksi. Ja täytettä kukkapenkkiini perennataimien muodossa. Ettei nyt ihan tyhjin käsin kotiin tarvinnut palata.





Uudella innolla pitää paneutua myös työasioihin, valmistella alennusmyyntiä, miettiä uusia tilauksia ja laittaa nettikauppa-asiakin pikkuhiljaa ihan oikeastaan vireille. Lupaan pitää teidät ajan tasalla asian suhteen.


Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille! Jokohan aurinkokin kohta jo näyttäytyisi? Anne =)


8 kommenttia:

Krisse kirjoitti...

Hi Anne! Ihania kuvia taas. Ja tuo ovi. Onko se jostain ostettu vai onko se ollut teilla jo aikaisemminkin. Mielettömän kaunis..
Meilläkin on maalailtu ja pesty mattoja. Mutta kivaa se on. Hyvää alkanutta viikkoa. T.Krisse

Anne/ Huvilaunelmaa kirjoitti...

Moi Krisse! Ovi on Huvilan entinen ulko-ovi. Jouduttiin vaihtamaan toisenlainen kun talo lämpöeristettiin. Sen jälkeen se on seikkaillut mm. entisessä liiketilassani rekvisiittana (ostajaehdokkaita olisi kyllä löytynyt...). Kovasti olen etsinyt sille paikkaa kotoa kun haluaisin sen ehdottomasti sisätiloihin. Ajattelinkin ottaa toisen puoliskon käyttöön peiliksi. Olen haaveillut että joskus tulevaisuudessa rakennettaisiin niistä tv-kaappi... Mukavaa alkanutta viikkoa sinullekin! T. Anne =)

titta kirjoitti...

Kuvat tosiaan ihania ja miten kaunis ovi. Pitääpä pistäytyä tänne toistekin.
Titta

Sirkku kirjoitti...

Anne hei.

Onnea ihanalle projektillesi.
Kokemuksesta tiedän, että hetken mielijohteesta ei kannata hävittää eikä purkaa.Pitkässä projektissa mieli muuttuu ja on paljon asioita, joita ei saa takaisin.

Yli kaksikymmentä vuotta olemme jatkaneet ja aina vain enemmän rakastan tätä kaikkea.
Kaunista kesää!

sirkku

Anne/ Huvilaunelmaa kirjoitti...

Kiitokset!
Titta; Kauniita kuvia käyn ihastelemassa sinunkin blogissasi =) Kiva kun vihdoinkin keksin paikan ovelle, niin että saan ihastella sitä ihan päivittäin...Kivaa loppuviikkoa! Anne =)
Sirkku; Tuon tiedän vähän liiankin hyvin =( Muuttaessamme Huvilaan talo ja muut rakennukset olivat ääriään myöten vuosikymmenten saatossa kertynyttä tavaraa. Jotta pystyimme minkäännäköistä remonttia aloittelemaan, meidän oli tilattava mantereelle pari tyhjää lavaa - ja suoritettava vähän rivakampi tyhjennysoperaatio. 15 vuotta sitten katsoi asioita vähän eri silmin - ja pois tuli kyllä laitettua myös sellaista mikä nyt kaduttaa... Aurinkoisempaa (?) loppuviikkoa! Toivottelee Anne

Sarppa kirjoitti...

Upea ovi ja upeita kuvia muutenkin.. huoks..
huomasin vasta nyt sinun liikkeesi, menenkin sinne seuraavaksi..

Vaapukkamehu kirjoitti...

Myötäelän projekteissa. Itselläkin odottaa maalausta vallan valtaisa armeija tavaraa. Lisäksi koitetaan rakentaa taloa ja "pyydystää" lapsia (koska ne tässä rumbassa ehtii aina johonkin minne ei pitäisi). No kylläpä se tästä, edessä häämöttää valtaisa 4 päivän loma, silloinhan sitä maalaa vaikka aitaa täältä Rovaniemelle :D
Ihana blogi sinulla!!

Marja Kristiina kirjoitti...

Kiitos Anne, sain hurjasti energiaa ja intoa tästä postauksesta päivänä jolloin olen surullinen ja melankolinen. Minäkin voin tarttua pensseliin ja alkaa luoda ympäristöäni, en olekaan olosuhteiden armoilla.

Upeita kuvia, tekemisen riemua!

Ihanaa viikonloppua toivotan!