keskiviikko 4. kesäkuuta 2008

HUHUU... ootteko kuulolla???


Saaren polkua kulkiessamme kohtasimme tänään oikean söpöläisen, nimittäin pöllövauvan!
Siinä se tapitti meitä uteliaana kirkkailla silmillään eikä vaikuttanut yhtään pelokkaalta. Toivottavasti se pian oppii olemaan vähän varuillaan...
Heinäsorsillakin on poikueet ennätysvarhain. Ensimmäiset untuvapalleroiset olivat jo liikenteessä toukokuun puolessa välissä, monta viikkoa aikaisemmin kun yleensä.
Kyhmyjoutsenpariskunta päätti etsiä uuden pesimäpaikan. Paljon huonommin eivät olisi voineet valita - kaikenmoisten retkeilijöiden suosimalle pikkuruiselle asumattomalle saarelle. Ja vielä juuri siihen kohtaan mihin veneellä aina rantaudutaan. Saa nähdä miten näitten näyttävien lintujen pesintä tänä vuonna oikein onnistuu.
Kovin luontoaiheinen postaus tällä kertaa - lupaan laittaa pian vähän muunkinlaista sisältöä!
Kesäterveisin Anne

10 kommenttia:

Mimmimamma kirjoitti...

Ihania luontokuulumisia! Ja niin söpö pöllön poikanen.
Lämpöistä viikonlopun jatkoa sinne!:)

Krisse kirjoitti...

Kivahan se on joskus luontokuviakin katsella. Meidän lähellä, päätienvarressa, meren rannassa, pesi joutsen pariskunta ja eilen katsoin kaupungista tullessani: Siellä se pariskunta lapsineen uiskentelee pitkin kaislikon reunaa. Todella soma näky. Toivottavsti teidän poikueet ei häiriinny liikkumisesta.
Hyvää viikonloppua sinulle. T.Krisse/Villa Vaarala

Anne/ Huvilaunelmaa kirjoitti...

Kiitos vierailusta!
Mimmimamma; Kiva kun joskus pääsee näkemäänkin pöllön, kun yleensä kuulee pelkän huhuilun!On ne jotenkin vaikuttavan oloisia lintuja. Hyvää alkavaa viikkoa sinulle!=)
Krisse; Toivottavasti "meidänkin" joutsenkin pesintä onnistuu, taitaa nuo eläimetkin on aika sopeutuvaisia! Ihanaa kesäviikkoa sinulle toivotellen!=)

Mari kirjoitti...

Siis tuollaiseen söpöliiniin en ole ennemmin törmännytkään;) Mukavaa alkanutta viikkoa!

Mari

Marja Kristiina kirjoitti...

Voi mikä pörrösöpöläinen! Vaikea uskoa että hänestä kasvaa iso komea lintu. Noin lähelle olisi hienoa päästä.

Tosi on että mökistä saa helposti melkoisen työmaan itselleen. Viime vuosina isäntäkin on alkanut enemmän rauhoittua ja saattaa nykyään ihan mielellään viettää päivän pari vain rannalla lueskellen. Silloin tällöin tuntuu sitten olevan tarve tarttua vasaraan, ja ehkä se onkin hyvää vastapainoa toimisto-oloille. Tasapaino ja rajanveto on itse kylläkin vedettävä. MINÄ osaan sujuvasti vain maata ;-/

Mukavaa viikkoa!

Eija kirjoitti...

Voi ei, voiko olla söpömpää: pikupöltsi! Täälläkin kuunnellaan ääniä harva se päivä kun hyvä puoliskoni niitä hyvinkin hartaasti bongailee ja väijyy. Kesällä on villiä, kun laulavat yölläkin. Juuri eilen hain kaksi minimurattia lisää, kun olivat S-marketissa (!) 3 €/kpl. Täällä siis murattivauvoja... Nyt täytyy hakea "lapsille" vaaleanpunaiset ruukut ja multaa, että kasvavat komeiksi. Luulen että haluan myös mintun ruukkuun. Terkkuja kaikille!

Marja Kristiina kirjoitti...

Kiitokset, Anne!!!!

H ennA kirjoitti...

Pöllöt ovat harvinainen näky näillä maisemin. On se niin suloisen näköinen!

Iloista viikonloppua!

Sarppa kirjoitti...

Kiva postaus =)

Galleri MochB kirjoitti...

Vad roligt att du hälsade på hos mej, så hittade jag till din fina sida...:O) Vilken söt gäst ni haft! Receptet är på kommande... Ha en skön lördagkväll!