torstai 8. toukokuuta 2008

Arkisia askareita

Viime päivät ovat hävinneet, jaa - ihan arkisia askareita toimittaessa. Jo lasten kuljettaminen täältä saaresta käsin kun on ihan oma lukunsa. Lähes jokainen meno kun vaatii viemisen ja hakemisen, useimmiten sekä veneellä että autolla. Ja sitten kun sattuu monta menoa samalle päivälle, niin meno on sen mukaista...Joskus tuntuisi kätevältä lähettää lapset kouluun niin että huikkaisi heipat kotirapulla, mutta ei meillä. Koulubussille heitän tätä jälkikasvua välillä kolmeenkin otteeseen - onneksi mies pystyy säännöstelemään omia töitään niin että useimmiten vie ne kaikkein aikaisimmat lähtijät. Kotiinpäin he tulevatkin sitten omia aikojaan kävellen - kun ei ole niin kova kiirus...


Meillä on käynnissä jätevesiviemäröintisysteemin parantaminen - joka tietää miehelle lapiotöitä. Yhdellä saarelaisella on kyllä oma kaivurikin, mutta kun se tulisi pihalle mylläämään jälki olisi arvatenkin aikamoista. Toissa iltana tuotiin salaojahiekkaa, kun sitä ei talvella heikon jäätilanteen takia saanut tuotua. Säästän teidät tarkemmalta selostukselta, mutta voin kertoa että oli melkoisesti hommaa ennen kun hiekat oli omalla pihalla. Paikallinen vesiyhtiö selvittää parasta aikaa löytyisikö riittävästi kiinnostusta vesi- ja viemäriputkien vetämiselle mantereelta (saaressa noin 80 mökkiä). Hyvähän se olisi jos aikanaan toteutuu - mutta on arvatenkin myös aika arvokasta.


Ajattelin ilahduttaa teitä kuvasadolla Sapokasta, Kotkassa sijaitsevasta vesipuistosta. Puisto on muinaninen kesätyöpaikkani (silloin huomattavasti vaatimattomampi) ja erään lähisukulaiseni suunnittelema. Sunnuntaina siellä vietettin ensimmäistä kertaa veneilyyn liittyvää tapahtumaa (mm. kirppis ja huutokauppa) ja minä käytin samalla tilaisuutta hyväkseni ja ikuistin kameralla vähän puiston keväistä kauneutta.

Pian koittavaa viikonloppua odotellessa Anne

8 kommenttia:

Lina kirjoitti...

Oj! Jag förstår att det blir en hel del skjutsande när man bor på en ö... Finns det en bro också eller åker ni alltid med egen båt? Vad tycker barnen om att bo på en ö?
/Päivi

Mimmimamma kirjoitti...

Sapokka on aivan ihana. Olen käynyt siellä muutaman kerran. Kauniisti sukulaisesi on kyllä suunnitellut!:)

Rentouttavaa viikonloppua sinne Kotkaan!

Anne/ Huvilaunelmaa kirjoitti...

Tack för besöket Päivi!=)
Ingen bro har vi så det är båt vi får åka med. Själva avståndet är kort - men ändå. Jaa - ibland har våra tonårspojkar nog kommenterat att kunde vi inte hitta ett mer asigare ställe att bo på...men i den där åldern frågesätter man ju allt o alla. Den största nackdelen är säkert de där med kompisar - ännu då barnen går i svenskspråkig skola i en finskspråkig trakt så är skolvännerna ganska utspridda - så det är ganska populärt med övernattningar. Ha en bra dag!

Anne/ Huvilaunelmaa kirjoitti...

Kiitos vierailusta mimmimamma!=)
Oikein ihanaa viikonloppua ja parahinta Äitienpäivää sinulle!

Eija kirjoitti...

Hei ahkera bloggaaja! Ihana Sapokka <3 Ja Dino-iskä <3 Onnea myös uudesta uima-altaasta! Miekin olen paluun jälkeen tuhlannut muutamaan (sisustus)lehteen: mm. KK:ssa japanilainen piha. Jossain oli myös hauska ruukkuidea. Niitä oli koristeltu repimällä kirjan sivuja ruukun pintaan. Kiinnitetty värittömällä lakalla. Täytyypi oikein kokeilla.

Anne/ Huvilaunelmaa kirjoitti...

Kiva kun pistäännyit Eija, kuulinkin päivänä eräänä että meitä on tarkkailtu!=) Yritetään olla mahdollisimman kiltisti... Joutaisitkohan vierailulle meille päin??? - oltaisiin siitä kovin ilosia koko joukko!=) Mukavaa alkavaa viikkoa!T. Anne

Eija kirjoitti...

Kyllä! Kyllä! Vierailu tapahtunee varmasti kuun vaihteen tietämillä... Ollaan yhteydessä.

Anga kirjoitti...

Hei, många många hälsningar från Sibbo! Hittade hit då jag googlade bilder.. på en av sökmaskinens bilder fann jag en gammal bekant, Dino och därmed också din blogg. Vackra vårliga bilder. Hälsa alla
Anga&co