keskiviikko 2. huhtikuuta 2008

Omannäköistä elämää saaristossa

Huvila on ollut aiemmin isovanhempieni kesänviettopaikka. Nyt heistä on jäljellä kauniit muistot ja vanha saaristolaistila jota haluamme vaalia. Talo onkin läpikäynyt suuren remontin, muuttuessaan kesäkodista lapsiperheen vaatimukset täyttäväksi asuinpaikaksi. Vanhaa aikaa henkivän tunnelman olemme yrittäneet parhaamme mukaan säilyttää.


Aiemmin odotin sitä päivää jolloin kaikki kunnostustyöt valmistuisivat... tänään tiedän ettei sellaista päivää koita. Huvilassa pihapiireineen ja monine ulkorakennuksineen riittää projektia koko loppuelämäksi!


Muuttaminen Huvilaan ei aikanaan ollut ihan itsestäänselvä ratkaisu. Tiesimme haluavamme kodiksemme kodikkaan talovanhuksen, josta löytyy vinokattoisia ullakkohuoneita, narisevia portaita, salaisia piilopaikkoja lapsille...


Käytännönasiat meitä oikeastaan huoletti, se että onko meistä Huvilan ympärivuotisiksi asukkaiksi. Meille kun ei raskaan työpäivänkään jälkeen kaasutella autolla kotikoivun alle. Eikä yllätysvieraitakaan tule kovin usein. Sillä Huvila sijaitsee saaristossa.


Tänä päivänä saaristolaisuus on meille itsestäänselvä osa elämää, asia jota ei sen enempää ajattele. Arjestakin on tullut huomattavasti helpompaa nyt kun lapset ovat jo vähän isompia. Heitä ja kauppakasseja ei enää tarvitse vetää pulkalla talvisin kotiin, vaan he auttavat jopa kassejen kantamisessa.:) Ja välillä tuntuu ettemme ehkä olisikaan ihan kaupunkikelpoisia...hirvittää ajatella kookasta Dino-koiraamme ja välillä kovaäänisiäkin (?) lapsukaisiamme kerrostaloasunnossa.



Kuulumisiin Anne

3 kommenttia:

*Katinkainen* kirjoitti...

Kukkuu!!!
Ihan uuden uutukainen blogi tullut taas!!!<3<3<3
Jännittävää ja mielenkiintoista!!!
Käynkin täällä kurkkimassa,josko vaikka päivitysvauhti olisi runsas!!!=O)
Onnea ja intoa sinulle raapusteluun Anne!!!
Me tapaamme vielä useasti!!!=O)

Anne/ Huvilaunelmaa kirjoitti...

Kiitos kun sivullani piipahdit!
Sinun blogiasi olen myös minä kurkistellut:)
Aurinkoista päivää Sinulle toivottelen!

Eija kirjoitti...

Eihän se olekaan jääkarhu, sehän olikin Dino! =) Juu: Dino olisi hieman hidas käänteissä vaikkapa kerrostalossa... Mutta kyllä siellä kelpaa, kun on tilaa lenkkeillä. Kuinka korkea Dino olikaan? Terkkuja!