sunnuntai 26. lokakuuta 2008

Luvassa myrskyä!


Viikonlopun ohjelmaksi luvattiin myrskyä. Erilaiset sääilmiöt kiinnostaa kyllä erityisesti meitä saaren asukkaita. Kaupungissa asuessa ei ehkä ole niin suurta merkitystä millainen ilma ulkona on, hyvä jos sen aina huomaakaan. Me eletään monesti enemmän luonnon armoilla. Sunnuntaipäivän myrsky ei kuullostanut oikeastaan hassummalta. Ei suurempaa huolta siitä miten kukin pääse liikkumaan mantereelle ja sieltä pois. Ja hyvä syy värjötellä sisätiloissa pönttöuunin lämmöstä ja kynttilän loisteesta nautiskellen, musiikkina tuulen vinkuminen nurkissa. Myös ensimmäiset joulutortut (omenahillotäytteellä tosin) on nyt paistettu ja glögiäkin maisteltu. Väjäämättä ajatukset tuntuvat hiipivän kohti joulua silloin kun ulkona on oikein kolkkoa.


Merivesikin oli pitkään noususuunnassa. Huvila on rakennettu rinnetontille, ja rantaa reunustaa luonnonkivestä hakattu kivireunus. Vesi saa kyllä nousta jo todella korkealle, ennen kun siitä rupeaa olemaan enemmän haittaa. Vanhempieni asumus taas on rakennettu tasasemmalle maalle. Heidän luonaan nouseva vesi näyttää aina paljon hurjemmalta. Räpsinkin muutaman kuvan heidän luotaan. Ylemmässä kuvassa häämöttää taka-alalla laituri ja veneet. Sinne päästäkseen olisi tarvinnut sonnustautua uikkareihin. Alemmassa kuvassa voi nurmikon sijaan ihailla valtoimenaan vellovaa aallokkoa...


Ida lähettelee kasapäin terveisiä ja lämpimän rutistuksen kaikille tutuille!! =)




Vaalituloksia piti sitten illalla silmäillä. Pakko tosin myöntää etten kuitenkaan mitenkään poliittisesti valveutunut ole; mielenkiintoni kohteet taitavat löytyä ihan jostain muualta, te taidattekin tietää... Kovasti ilahduin ja yllätyin siitä että kuntamme äänikuningatar on näkemyksiltään VIHREÄ! Hieno juttu! Ja mukavaa nähdä ettei vaaleissa menestyminen edellytä välttämättä kalliita kampanjoita ja kasapäiten kaikenmaailman turhanpäiväsiä lippusia ja banderolleja. Aika lailla vihreä taidan minäkin ajatuksiltani olla, kannattaen arjen pieniä suuria tekoja luontomme hyväksi. Kierrätystä, kompostointia, luomuilua... Ja toivoen että päättäjät osaisivat paremmin ottaa haavoittuvan luontomme huomioon päätöksiä tehdessä!

Lämpöä ja tunnelmaa harmaisiin syyspäiviin!

Anne

7 kommenttia:

Heli kirjoitti...

Hei! Ruusutarhan Hanneloorelle osunut arvontapalkintosi sisälsi mm. kauniin H:n. Mistä olit moisen löytänyt? Kiitos vastauksesta! Mukavaa viikkoa!

Anonyymi kirjoitti...

Hej Anne! Jag skrev ett inlägg i min blogg, surfade sedan hit och upptäckte att du har skrivit om precis samma saker (stormen mm.)! Vi fick inte rösta i valet men det verkar att ha gått ganska bra hör (jämn fördelning, även några skärgårdsrepresentanter).
Ha en bra vecka!
Päivi

Krisse kirjoitti...

Terveisiä yötyössä olevalta Krisseltä. Mikäs täällä on sadetta kuunnella.
Hyvää tiistaipäivää Annelle..
t.Krisse

Eija kirjoitti...

Sinut, vihreä ystäväni myrskyssä, on haastettu.

Anne/ Huvilaunelmaa kirjoitti...

Heippa kaikille! Aina sitä tulee yhtä iloiseksi, kun huomaa saaneensa uusia kommentteja...
Heli; H-kirjain sekä kaikki muukin palkintoon liittyvä,on peräisin Rosafina-puotini hyllyltä. Jos sinua kiinnostaa tilata sellainen voit ottaa yhteyttä anne@rosafinas.fi - niin voin sinulle sellaisen lähettää.
Päivi; Ja - tänk vad lika vi hade skrivit! Hörde att det skulle bli kraftigare blåst igen till kvällen - än så länge är det lugnt och fint. Mina föräldrar har tänkt övernatta för första gången i deras nya hem. Fint för barnen att få ett ställe att gå till efter skolan då det är dåligt före att komma över. Ha en bra vecka du med!
Krisse; kiitos yöllisestä vierailusta! Sitä samaa ropinaa sitä kuunnellaan taas tänäänkin, että sitten osaakin olla sateista ja harmaata... Hyvän tiistain toivotuksin, Anne
Subzerock; kiitos, ystäväni! Aika pahan pistit...

mimosamamma kirjoitti...

Hei Anne!
Myrsky ei sitten ollutkaan (mielestäni) niin raju kuin odotin, ei ainakaan meillä. Etelätuuli on meidän kannalta paras mahdollinen, koska melkein vieressä oleva vuori vaimentaa pahimmat puuskat:)
Onko teillä pitkä matka mantereelle? Ajattelin vaan syysmyrskyjä ja venematkaa...hui:)
Idalle myös paljon terveisiä, on niin äitinsä näköinen, iloinen tyttö:))
Mukavaa päivänjatkoa!

Anne/ Huvilaunelmaa kirjoitti...

Tervehdys Mimosamammalle!
Ei se myrsky tosiaan meillä kovinkaan rankka ollut, yöllä peltikatto paukkui ja kolisi, mutta aamulla oli jo hiljaisempaa. Niin, tuulen suunnalla on tosiaan paljon merkitystä. Tämä tämänkertainen ei ollut meille kovinkaan paha. Mutta sadetta ja harmautta on ollut sitten senkin eestä... Merimatkamme ei ole pituudella pilattu. Kotirantaan on ehkä 500 metriä. Mutta lyhyimmillään saaresta on venesatamaamme joitain kymmeniä metrejä. Lyhyempää reittiä kuljetaan sitten oikein huonolla kelillä (tämä ei ollut vielä sellainen).
Juu -joku muukin on joskus sanonut meidän olevan samannäköisiä Idan kanssa...
Mukavaa päivää sinnekin, t. Anne