lauantai 5. heinäkuuta 2008

Taas yksi kesäinen viikko lähentelee loppuaan, nyt ollaan viimein saatu nauttia lämmöstä sekä myös voimakkaista ukkoskuuroista. Eilen testasin pitkästä aikaa melontataitojani - kun esikoispoika kaipasi seuraa melontaretkelle. Hienosti pysyi kanootti pystyyssä (!). Meloessa häviää mielestä arkielämän kiireet ja kokee olevansa niin lähellä luontoa! Hieno kokemus, suosittelen!!






Meillä on ollut koko viikon vieraina miehen sisko ja espanjalainen ystävämme. =) Kesällä he nauttivat kotimaamme kauneudesta, syksyllä on suuntana taas tämä. Uskomattomia naisia! Sen lisäksi että he ovat toimineet niin seurana kun muonitusjoukkona ollessamme kummatkin töissä, he ovat uurastaneet meillä ihan liiankin kanssa. Nyt on kaikki Huvilan ikkunat pesty (ei ihan pieni urakka - ja maailma näyttää huomattavasti kirkkaammalta) sekä viime kesänä rakennettu halkovaja maalattu punaiseksi (puuttuu vain valkoiset koristelistat!). SUURKIITOS!!! Miten voin teitä kyllin kiittää...




Huonekaluprojektini jatkunee nyt viikonloppuna (neidillä taas ystävä yökylässä). Valmiiksi maalatut huonekalut odottavat pääsyään takaisin Huvilaan (ja mahdollisesti kevyttä hiekkapaperikäsittelyä...) Valkeaksi maalattua seinävitriiniä muutaman päivän katseltuani, se rupesi nimittäin näyttämään vähän turhankin steriililtä mun makuuni. Lopulta rohkenin sitten kaivamaan esille hiekkapaperit - (kiitos rohkaisusta ja neuvoa antavista kommenteista!) - ja nyt olen siihen paljon tyytyväisempi! Ihan kevyt käsittely vaan - kun alta puuttuu se tummempi maalikerros. Kaikki meillä ei ehkä olleet ihan vakuuttuneita tästä hiekkapaperi-innostuksesta... täältä satuin muuten löytämään asiaa käsittelevän lehtikirjoituksen.





Maalipensseliinkin toivon ennättäväni nyt viikonloppuna tarttua... tähän menessä kalustemaalia on kulunut kymmenen litraa (!)... ja kokonaan maalamattaa on vielä muutamia suurempia huonekaluja... Ja jotain vähän muutakin olisi kiva ennättää tekemään... hommaa on kyllä jonkun verran ennen kun kalusteet on haluamassani kuosissa ja kaikki tavarat taas takaisin omilla paikoillaan. Ihana tunne, kun pikkuhiljaa rupeaa olemaan jo vähän valmistakin. Lopputulos on varmaan kyllä kaiken vaivan arvoinen!!



Hyviä viikonloppuja toivotellen Anne






Kohta meillä kukkii laventeli...

10 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Hiontapaperi on kyllä hyvä juttu. Minä en ikinä laita kotiin mitään uudennäköisiä kalusteita, vaan hion vähän edes kulmista:)

Maalausintoa ja lämpöä:)

Mari

Maissi kirjoitti...

Hei Anne! Vastavierailulla, löysin blogisi vasta ensimmäistä kertaa. Kauniita kuvia ja ihania maalaamianne kalusteita! Minä en ole kokeillut vielä tuota hiekkapaperijuttua maalattuihin kalusteisiin. Tekisi mieli kyllä kokeilla ja varmasti sen teenkin, kunhan vain ensin löytyy sopiva kohde :´). Hyvää viikonlopun jatkoa!

Krisse kirjoitti...

Hei Lämmintä onneksi riittää. Olen ollut viikonlopun töissä. Kamu on kiitettävästi huolehtinut pihasta. Kastelusta ja nurmen leikkaamisesta.
Josko tänään llalla saisi Pergolaa siivottua kesäkuntoon. Korkea aika ettei jää käyttämättä koko Pergola. Hyvää alkavaa viikkoa. Toivottavasto on lämmintä.T.Krisse

PiaMaria kirjoitti...

Meilläkin on hiekkapaperi laulanut monen huonekaluostoksen jälkeen... :o)) Aina miehellä on sama kummastunut ilme kasvoillaan.....



PiaMaria

magi kirjoitti...

Kiva kun piipahdit! Onpas sinulla projekteja! Muistathan välillä levätä?

*Katinkainen* kirjoitti...

Pitäisiköhän minukin ottaa hiontapaperi käyttöön!?
Kaappisi näyttää tosi hyvältä!!!
Mitäköhän minä hioisin!?
Kuopuksella on yksi laatikosto,joka tarvitsisi fiksausta!!!Hyvä idea!!!
Kiitos vinkistä!!!=O)

Sirkka kirjoitti...

Heippa, tupsahdin vastavierailulle, minäkin ihastuin vasta vuosi en ihan tarkkaan muista...Madonna patsaisiin.
Vanha tavara ja ajanpatina on kylläkin aina kiehtonut eli elämisen jäljet saa näkyä, siinä sitä on kauneutta kerrassaan.
Nyt jatkan katselua kiitos.

Anne/ Huvilaunelmaa kirjoitti...

Heips! Kiitos kaikista kivoista kommenteista!!
Minulla on nyt iltaisin ihan uusi harrastus...välineeksi ei tarvitse muuta kun palasen hiekkapaperia!! Ja vau, miten paljon hienommaksi kaikki muuttuu...
Ja kiitos Magi muistutuksesta, lupaan pitää huolen siitä että kaiken touhuamisen ohella välillä on tosiaan ihan pakko vaan olla ja levätä!

Nicole kirjoitti...

Hej! Roligt att du ville vara med i utlottningen! Nu hittade jag till din blogg för första gången. Ser att du håller på med många målarprojekt...Samma här...Sandpapper brukar nog vi använda också =).

Vaapukkamehu kirjoitti...

Meilläkin maalausprojektit alkaa kohta käveleen silmille... Ja Mies myös.. Se haluaisi kaiken olevan ihan ruiskulla maalatun näköistä... Pöhelö mies.. Kyllä se oppii. Vitriinistäsi tuli muuten hurjan kaunis <3