maanantai 22. syyskuuta 2008

Menneitten aikojen havinaa...


Viime päivinä ollaan saatu nauttia syyspäivistä parhaimmillaan. Voi miten aurinko ja sen mukana tuoma lämpö ovat tuntuneet tervetulleilta! Ja miten kirkkaissa väreissä kylpevät lehtipuut ovat kaunista katseltavaa!

Taas on edessä uusi syksyinen viikko. Edellinen piti sisällään monenlaista tohinaa; miehen työmatkan, Kotkan ensimmäisen Fashion night-tapahtuman (jolloin keskustan liikkeet olivat auki 23.ooeen), vanhempieni muuttovalmisteluja ja lasten yövieraita. Ja kaiken lisäksi meitä on kiusannut joku vatsapöpön poikanen, joka on saanut meidät normaalia väsyyneemmiksi ja ehkä ärtyneemmiksikin...


Viikonloppuna vietettiin Nostalgia-iltaa. Rupesin kyselemään äidiltäni vanhojen valokuvien perään ja äkkiäkös pari piirongin laatikollista vanhoja valokuvia oli levitettynä ympäriinsä. Valokuvia pitäisi katsella useammin, kokea häivähdyksiä jo unohtuneista tapahtumista, ja ihmetellä yhdennäköisyyttä uudempien ja vanhempien sukupolvien välillä... Ajatuksessani oli löytää vanhoja mustavalkoisia kuvia, joista voisi tehdä pari kuvakollaasia seinälle ripustettavaksi. Ja samalla voisi miettiä saisiko niistä aikaiseksi muutakin pientä ja kivaa.



Samalla kyselin myös isoäidin vanhan valokuva-albumin perään. Albumia jota lapsena aina varovaisesti ihaillen isoäidin kanssa selasin. Niin kovin vanhalta, hauraalta mutta samalla arvokkaalta se mielikuvissani näytti. Aina välillä olen mietiskellyt että minneköhön se lienee joutunut...isoäidin poismenoa jälkeen minne lie hävinnyt. Ja äidin piirongin laatikostahan se sitten löytyikin! Nyt isovanhempieni albumi on Huvilassa, kunniapaikalla olohuoneemme hyllykössä. Ei paljon tarvinut empiä äitini kysyessä että haluanko viedä sen mukanani! Ja kylkiäiseksi sain vielä isäni kotoa peräisin olevan elämää nähneen näköisen Raamatun vuodelta 1852.



Muistakaahan nauttia upean kauniista syyspäivistä! Ihanaista viikkoa toivotellen!

Anne

16 kommenttia:

Krisse kirjoitti...

Sanattomaksi menen, niin kaunista tavaraa on kuvissa.Ilolla katselen.

Hyvää alkanutta syysviikkoa sinulle!
-Krisse-

Marja Kristiina kirjoitti...

Sydämelliset kiitokset sinulle, Anne!

Voi että nuo vanhat albumit ovat sitten kauniita. Ja nostalgian lisäksi niissä kannatte mukananne koko suvun historiaa, sukupolvien ketjua joka jatkuu sinussa ja lapsissasi. Nuo kuvat ovat korvaamattomia.

Itse pidän tärkeänä tulevana projektinani kasata kunnon sukupuut niin omasta kuin miehen perheestä niin kauas taaksepäin kuin mahdollista, ja mielellään dokumentoida tapahtumia ja tärkeitä vuosilukuja. Vanhemmuudessa ja sukulaisuudessa ei minusta ole kyse biologiasta vaan yhteenkuuluvuudesta, yhteisistä muistoista. Ne haluan välittää eteenpäin tytölle.

Ihanaa aurinkoista tiistaita!

mimosamamma kirjoitti...

Jaksan aina iloita kun kuulen että kauniit vanhat kuvat on joku viitsinyt säilyttää jälkipolville. Minulle ne ainakin ovat aarteita. Kaikkein parasta on jos vielä tietää ketkä kuvissa poseeraavat. Meillä on myös paljon kuvia mutta valitettavasti emme tiedä niistä ihmisistä mitään, ei ole enää ketään kertomassa nimiä tai muutakaan tietoa heistä...
Albumi on myös ihana:)

Okein mukavia syyspäiviä Annelle!
Marja

Anne/ Huvilaunelmaa kirjoitti...

Hei kaikille!
Totta...albumeissa löytyy taltioituna korvaamaton määrä suvun historiaa. Isoäitini oli niin viisas että tekstautti nimet kuvien alle. Meillä löytyy miehen puolelta kanssa vanhoja valokuvia, mutta suurin osa tunnistamattomia meille jälkipolville.
Uskomattoman kauniit syyspäivät sen kun jatkuvat, nautitaan niistä, koko maatamme järkyttäneistä tapauksista huolimatta.
Kuulumisiin Anne

Eija kirjoitti...

Wau! Mustavalkokollaasia olen itsekin miettinyt, katsotaan pääsenkö ajatuksista ihan tekoon asti. Äitin kätköistä meiltäkin löytyy yksi wanha albumi. Terkkuja!

Mari kirjoitti...

Voi että... Ihania kuvia! Minulla on oman suvun kuvia niin vähän. Meneillään on kyllä niiden metsästys ja ihan hyvältä näyttää:) Mukavaa syksyistä loppu viikkoa:)

jaana kirjoitti...

Kateellinen olen, kun sinulla on tuollainen sukuaarre hallussasi! Vanhat valokuvat ovat jo sinänsä tavattoman kauniita, ja kun niihin vielä liittyy henkilöhistoria, joka on edes jollain lailla tiedossa jälkipolville, niin ah ja voi......

Piitu kirjoitti...

Vanhat valokuvat ovat ihania, minä usein isovanhemmilla niitä katselen :)

Lina kirjoitti...

Visst har det varit varmt den här veckan! Min farmor hade också sådana fina fotoalbum och det blir som en tidresa att pläddra i dem.
Hälsningar, Päivi

Krisse kirjoitti...

Selailulla taasen. Hyvää viikonloppua!

-Krisse-

PiaMaria kirjoitti...

Ihania vanhoja tavaroita! Minua harmittaa hirveästi mummin vanhoja kuvia katsellessa ettei kukaan ole ymmärtänyt kirjoittaa kuvien taakse/albumiin ketä kuvan henkilöt ovat?!?!! Nyt minulla on upea albumi isoäitini jäljiltä, joka on täynnä upeasti pukeutuneita ihmisiä, mutta kukaan ei tiedä ketä nämä ihmiset ovat. Harmi!

Pia

Hanneloore kirjoitti...

Upeita ja ihania vanhoja aarteita..
Pyysin juuri omaa isoäitiäni kirjoittamaan kaikkien vanhojen kuvien taakse henkilöiden nimet.
Se on mukavempi niitä katsella tulevaisuudessa kun tietää kenestä on kysymys.
Mukavaa sunnuntaipäivää:))

Hanneloore

magi kirjoitti...

Voimia sairasteluun!

Lina kirjoitti...

Hej Anne! Jag har en utmaning till dig i min blogg. Svara gärna om du har tid!
Hälsningar, Päivi

Galleri MochB kirjoitti...

Oj så fina gamla album ni har! Ta väl hand om dem. För någon tid sedan tittade jag också genom min mammas gamla foton. Det är så trevligt... :O)

mimosamamma kirjoitti...

Hei Anne!
Puotiisi on varmasti jo tullut uusia ihanuuksia? Täytyisi ottaa itseään niskasta kiinni, lähteä liikkeelle ja tulla katsomaan..siellä saarella en olekaan sen kesäpiipahduksen jälkeen käynyt, saamaton minä...

Mukavaa keskiviikkoa!