torstai 1. tammikuuta 2009

Hyvää Uutta Vuotta 2009!

Uusi vuosi Huvilalla on otettu vastaan kiristyvää pakkasta ihmetellen! Polttopuita saa kanniskella liiteristä tiuhempaan tahtiin ja ihailla niiden iloista rätinää pönttöuuneissa. Sähköpattereihin turvaudumme ainoastaan jos tuntuu ettei ole aikaa uuneja lämmitellä - ja harvoin meillä sentään niin kiirusta pitää. =)
Nyt pakkasten paukkuessa olemme käynnistäneet myös jäälyhtytehtaan... Jo toinen pitkä rivillinen ämpäreitä odottaa irroittamista - uskomattoman kauniita niistä tulee. Voittaa mielestäni kaikki lyhdyt mennen tullen. Vietiin muutama havunoksien kera myös hautausmaalle kun iltasella matkattiin sytyttämään kynttilöitä.


Ylemmässä kuvassa näkyy talvisiltamme - eli kulkuyhteytemme mantereelle. Eilen vuolaasti virtaava salmi oli vielä aivan sula. Tänä aamuna se oli saanut peitteekseen ohuen kirkkaan jääkerroksen. Ensimmäistä kertaa jäälle päästiin eilen aivan kotirannan tuntumassa. Suojaisa rantamme kun jäätyy aina varhain. Jäiden kanssahan pitää muistaa olla aina ehdottoman varovainen! Kiiltävän sileä jääpinta sai Idan jo suunnittelemaan luistelemista. Sääennusteet lupaa lähipäiviksi edelleen kiristyvää pakkasta, joka tietää hyvää ainakin jäiden muodostumista ajatellen.
Uutta Vuotta otettiin vastaan Huvilalla oman perheen ja muutaman lähisukulaisen voimin. Tarjoilussa pääosaa esitti miehen jouluksi saama 9 lajikkeinen juustotarjotin, jota naposteltiin erilaisen pienen purtavan ja valkoviinin kera. Keskiyön koittaessa taivasta värittivät monissa väreissä loistavat uuden vuoden raketit. Nyt on hyvä hetki muistella mennyttä vuotta - ja uteliaisuudella odotella mitä Uusi Vuosi 2009 tuo tullessaan!

Kaikkea hyvää toivotellen, Anne

13 kommenttia:

Galleri Hönshuset kirjoitti...

Hej Anne. Härliga vinterbilder. Önskar dig en god fortsättning på det nya året. Terveisin Pirre.

Hanna kirjoitti...

Onnea vuoteen uuteen!
Kuulostaa tutulta polttopuiden kantaminen... Meilläkin kotia lämmitetään leivinuunissa puita polttamalla, niin pehmoisen lämmittävä on tuo "luonnon lämpö" mikä uunista hehkuu ja leviää koko tupaan. :)

Mari kirjoitti...

Ihanaista uutta vuotta Huvilaan. Mahtavan näköisiä nuo jääkuvat:)

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta kaikille toivottelevat Mikko ja Maria!!

Anonyymi kirjoitti...

Moi kaikki!
Kaikki saa vastata tähä viestii x)
"MOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOI"!
♥Ida♥

Lina kirjoitti...

Gott nytt år till dig också! Bilderna var riktigt vinterfna.
Hälsningar, Päivi

Mimmimamma kirjoitti...

Onnellista vuotta 2009 teille!:)

Krisse kirjoitti...

Hyvää sunnuntaita. Kivoja jäämaisemia...

Hanneloore kirjoitti...

Hei Anne ja ihanaa tätä vuotta:)

Aivan ihastuttavia kuvia jäältä, tuntuu vaan niin pelottavalta..Mutta kai te tiette koska sinne jäälle voi mennä:)

Terkuin Hanneloore

Tupu kirjoitti...

Upean näköisiä jääkuvia! Jäälle meneminen on lapsesta asti ollut minusta hiukan pelottavaa...vaikka tietäisikin sen olevan metrin paksuista:-/.

Kirsi kirjoitti...

Ihanat talvitunnelmat!

Hyvää Alkanutta Vuotta.

Kirsi

Evy kirjoitti...

Hei Anne
ihana blogi ja talo sinulla. Ottaisitko yhteyttä sähköpostilla, asia koskee lehtijuttua. Kiitos!

Lina kirjoitti...

Jag saknar dina inlägg. För att uppmuntra dig att komma igång igen vill jag ge dig en utmärkelse. Du kan hämta den hos mig.
/Päivi